fbpx
Gaming arena background

E-urheilulla yhteisöllisyyttä ja liiketoimintaa (eLämää)

Keski-Suomen liiton rahoittaman eLämää -hankkeen myötä Keski-Suomeen on perustettu e-urheiluyhteisön valmennuksen ja toiminnan keskus GamePit, joka hyödyttää monia toimijoita.

E-urheilun liiketoiminnallinen ja ammattimainen puoli kasvaa ja kehittyy. Muualla Suomessa on jo otettu kehitysaskeleita e-urheiluun ja siihen liittyvän yhteisötoiminnan kanssa. Hankkeen myötä Jyväskylällä on mahdollisuus liikunta- ja urheilukaupunkina profiloitua myös e-urheilukaupungiksi, ja kaupungista löytyy kilpa- ja huippu-urheilun tutkimus- ja valmennusosaamista, liikuntakaupunki-imago sekä alaan sopivaa yhteisötoimintaa. 

eLämää -hankkeen myötä kehittyvää valmennuksen ja toiminnan keskusta hyödynnetään yhteisön, uuden osaamisen, joukkue- ja seuratoiminnan, koulutus- ja urheilijapolkujen sekä liiketoiminnan kehittämiseen Keski-Suomessa. 


Hankkeen toimenpiteet jakautuvat neljään osaan sen tavoitteiden mukaisesti: ammattimaisen e-urheilutoiminnan pilotointi, koulutus- ja urheilijapolkujen rakentaminen, e-urheiluyhteisön ja sen toimintojen rakentaminen ja kehittäminen, e-urheilutapahtumatuotannon ja osaamisen kehittäminen ja kasvattaminen Keski-Suomessa sekä uuden tiedon tuottaminen e-urheilutoiminnasta.

Hankkeen toteuttajina toimii Jyväskylän ammattikorkeakoulu, Jyväskylän yliopisto, Gradia ja Humak. Hankkeen päärahoittaja on Keski-Suomen liitto. Valmennukset toteuttaa Incoach Oy.

Hankkeen päärahoittaja

Valmennukset

Toteuttajat

Yhteistyössä

eLämää toteuttajat Logot jamk gradia jyu humak
Useita logoja: Jyväskylän kaupunki, Jyväskylän urheiluakatemia, Digi & game Center, ALVA, Jyväskylän esportsseura, Peliosuuskunta Expa, Paytrail, JYP

Menneet tapahtumat

Hei, mitä sä pelaat?

…vai sometatko sä?

 

Perjantaina 11.12.2020 klo 18-20

https://www.twitch.tv/jamkgamepit

 

Vanhempi tai aikuinen, milloin viimeksi olet esittänyt tuon kysymyksen nuorelle? Vai onko koko kysymyksen asettaminen jo itsessään hankalaa kiireen, tai ehkä tietämättömyyden vuoksi? Nuori, milloin viimeksi olet toivonut vanhemman tai muun aikuisen seuraa tai apua some- ja pelimaailmassa ja saanut sitä?

 

Järjestämme avoimen verkkokeskustelun, jonka tavoitteena on lähentää nuorten ja aikuisten digimaailmoja sekä loiventaa vanhempien huolta pelaamiseen ja median käyttöön liittyen. Tärkeää olisi pystyä antamaan nuorille hyväksyntää ja arvostavaa valvontaa turvallisuuden varmistamiseksi. Keskustellaan digiajan tuomista uusista haasteista vanhemmuudelle ja siitä, miten vanhempi voi olla tukena ja osallisena nuoren median käytössä ja peliharrastuksessa.

 

Toivomme näkevämme mukana keskustelussa kaiken ikäisiä – ruutuaikaa viettäviä nuoria ja heidän vanhempiaan. Illassa sinulla on hyvä mahdollisuus keskustella chatin välityksellä avoimesti niistä toiveista ja peloista, joita digitaaliseen harrastamiseen liittyy. Tarvitset chatin käyttöä varten Twitch -käyttäjätunnuksen, voit tehdä sen jo ennakkoon osoitteessa: twitch.tv.

 

Keskustelun teemoihin voi virittäytyä osallistumalla pelilliseen kyselyyn. Toivomme, että nuori ja vanhempi voisivat tehdä kyselyn yhdessä keskustellen ennakkotehtävänä ennen tapahtumaa. Kerro meille mitä esim. pelaaminen tai ajanvietto somessa sinulle merkitsee. Liitteestä löytyvästä kuvasta löytyy ohjeet ennakkotehtävän suorittamiseen. 

 

Mukana keskustelussa ovat mm. Tuula Jormakka (Jyväskylän vanhempainfoorumi ry, Vanhemmat mukaan -hanke), Kati ”MereKat” Haapanen (Jamk, projektityöntekijä eLämää -hanke), Tiia Luotojoki (Jamk, eLämää -hankkeen hyvinvointivalmennukset), Pyry Seppänen (peliturvallisuus, CYBERDI-hanke), Panu Räsänen (Jyväskylän kaupunki, digitaalinen nuorisotyö). Tilaisuuden juontaa Olli-Pekka Louniala – alias Tröpö.

 

Keskustelutilaisuus on toteutettu usean toimijan ja hankkeen yhteistyönä osana nuorten hyvinvointityötä, jossa Keski-Suomen hyvinvoinnin osaamiskeskittymä KEHO vastasi   Haukkalan säätiön hallinnoimana Sitran100 päivän hyvinvointihaasteeseen. Mukana järjestelyissä: Jyväskylän vanhempainfoorumi ry ja Jyväskylän ammattikorkeakoulun koordinoimat eLämää -hanke (rahoittaja Keski-Suomen liitto) ja CYBERDI-hanke (rahoittaja Opetus- ja kulttuuriministeriö).