fbpx
Training Webinar E-learning Skills Business Internet Technology Concept

Valmennukset

eLämää-hankkeessa järjestettiin 2019-2020 aikana yhteensä 28 viikkoa  maksutonta pelivalmennusta viidessä eri pelissä: Apex Legends, Counter Strike: Global Offensive, Fortnite, League of Legends ja Overwatch.

Osallistujia yht. 107, keski-ikä 15 vuotta ja keskimäärin 42 osallistujaa/viikko.

 

 
Game Night tect light sign

Liity GamePit -tilojen Discordiin,

jossa tiedotamme valmennuksiin

liittyvistä asioista!

Valmentajien valmennus maalis-huhtikuussa 2021!

E-urheilulla yhteisöllisyyttä ja liiketoimintaa (eLämää)-hankkeen Valmentajien valmennuksessa tuetaan valmentajien osaamista nuorten elämänhallinnan ja kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin tukemisessa, nuorten kunnioittavassa kohtaamisessa sekä sukupuoliroolit huomioivan turvallisen pelaajayhteisön rakentamisessa.

Valmennuksessa saat tietoa nuorten pelaamisesta ja pääset reflektoimaan omaa kasvattajarooliasi osana omaa valmentajuuttasi. Valmentajien valmennuksessa opit hyvinvoinnin ja e-urheilun maailmoista, joita tuodaan sujuvasti yhteen käytännönläheisessä valmennuksessa. Valmennus on tarkoitettu erityisesti valmentajapolun alussa oleville eri yksilö- ja joukkuelajien valmentajille sekä henkilöille, jotka ovat kiinnostuneita e-urheilusta tai haluavat lisätä ymmärrystä e-urheilusta lajina.

Valmentajien valmennus toteutetaan maalis-huhtikuussa. Maksuton valmennus kestää kuusi viikkoa koostuen kolmesta verkkotapaamisesta (ti 16.3., ti 30.3. ja ti 13.4. klo 17-19.00) ja etäopiskelusta sekä osaamisen kehittymistä tukevista tehtävistä.  Valmennusryhmään mahtuu 15 osallistujaa, joten ilmoittaudu nopeasti. Ilmoittaudu tästä!

Tietoa pelivalmennuksista

Hankkeen aikana järjestettiin yhteensä 28 viikkoa maksutonta kilpapelivalmennusta Keski-Suomen alueen pelaajille. Valmennuksissa pelaamisesssa kehittymisen lisäksi huomioitiin lasten ja nuorten muu arki ja tosielämän realiteetit, terveelliset elämän tavat ja hyvät käytöstavat. 

Valmennukset sopivat kaiken tasoisille pelaajille, sillä liikkeelle lähdettiin perusasioista, kuten pelin asetuksien optimoinnista ja mekaanisista harjoitteista. 2-3 tunnin harjoituksiin sisällytettiin teoriaosuuksia, oman pelin analysointia sekä tietysti hauskin osuus: yhdessä pelaamista. Jokaiselle osallistujalle jaettiin valmennuksen alkaessa oma treenivihko, josta löytyy valmiit pelinsisäiset harjoitteluohjelmat.

Pelivalmennukset toteutti Incoach Oy. Yrityksestä löytyy laajaa kokemusta e-urheilusta ja pedagogiikasta, ja toimintamallit on suunniteltu ja testattu yhdessä ammattivalmentajien kanssa.

Hyvinvointivalmennukset

E-urheilija tarvitsee kokonaisvaltaista hyvinvointia. Humak ja Jamk tarjosivat hyvinvointivalmennusta osana maksuttomia pelivalmennuksia, jossa keskiössä oli pelaajan hyvinvoinnin tukeminen. Nuorille pelaajille sekä valmentajille tarjotaan erilliset valmennukset. Pelaajat osallistuvat hyvinvointivalmennukseen osana pelivalmennusta ja valmentajille järjestetään kaksi erillistä “Valmentajien valmennus”-jaksoa. Valmennukset toteuttavat kokeneet nuoriso- ja terveysalan kouluttajat yhdessä alan opiskelijoiden kanssa.

Pelaajille suunnatut hyvinvointivalmennukset toteutettiin viiden viikon aikana, 2-3 tuntia viikossa. Tapaamisten lisäksi hyödynnettiin digitaalista oppimateriaalia, kuten esimerkiksi eBoss –hankkeessa vuosina 2016-2018 tuotettua Digivalkkua. Hyvinvointivalmennus sisälsi esimerkiksi oman pelaajaprofiilin tarkastelua, pelaajan jaksamista ja kaveri- ja yhteistyötaitojen kehittämistä. Osallistuvien pelaajien kiinnostuksen kohteet, tarpeet ja lähtötaso huomioitiin valmennuksen sisältöjen toteutuksessa. 

Vuonna 2020 helmi-maaliskuussa toteutetussa valmennuksessa oli mukana Fortnite -ryhmä ja syys-lokakuussa CS:GO -ryhmä. Paikkana toimi Digi & Game Centerin GamePit (Matarankatu 2, Jyväskylä).