fbpx
GAMEPIT LOGO

Jamk Esports at Digi & Game Center

Elektroninen urheilu on kilpaurheilua, jossa hyödynnetään tietotekniikkaa. E-urheilua voidaan harrastaa niin joukkue- kuin yksilömuodossakin pelistä ja pelimuodosta riippuen. Tavallisimmin elektronisen urheilun pelit ovat tietokoneelle tai konsolille tarkoitettuja viihdepelejä.

 

Liity mukaan seuraamaan GamePit -tilojen somekanavia ja Discord –kanavaa. Tiedotamme niiden välityksellä tulevista tapahtumista, valmennuksista ja kampanjoista!

JAMK on perustanut vuonna 2019 Keski-Suomen liiton rahoittaman eLämää -hankkeen myötä Jyväskylään e-urheilun valmennuskeskuksen – GamePitin. Hankkeen innoittamana Jamk halusi perustaa myös oman palvelumyyntiin keskittyvän GamePit Pro -tilan Rajakadun kampuksen yhteyteen, jota voi halutessaan varata yksityis- tai kokouskäyttöön.

 JAMKin uusi valmennustila GamePit Pro on palvelumyyntiin keskittyvä tila, joka on suunniteltu leiriytymiseen, sekä tiimien, yritysten ja yhteisöjen käyttöön.  GamePit ja GamePit Pro ovat molemmat 12-konepaikkaisia valmennustiloja, joihin pääsee pelaamaan maksullisella tilavarauksella PEGI-ikärajojen puitteissa. Jamkin järjestämät viiden viikon valmennusjaksot ovat maksuttomia ja niihin järjestetään erillinen ilmoittautuminen pari viikkoa ennen valmennuksen alkua. 

E-urheilun suosio niin ammattimaisena lajina kuin harrastuksenakin on lisääntynyt 2000-luvun alusta alkaen ja tavoittaa vuosi vuodelta enemmän katsojia ja harrastajia. Kiinnostusta e-urheiluun lisää esimerkiksi lajiin olennaisena osana liittyvien turnauksien suuret palkintopotit sekä viihdekulutuksen eri muodot (mm. tapahtumat, streamauspalvelut, tv-lähetykset).

Ammattimaisen pelaamisen kentän kehitystä auttaa mm. teknologian kehitys, sponsoritulojen, turnausten palkintopottien sekä organisaatioiden pelaajilleen maksamien palkkojen kasvu.

E-urheilun ammatillinen puoli koostuu pitkälti samoista asioista kuin perinteinen kilpaurheilu; ammattilaispelaajat, joukkueet, valmentajat, kommentaattorit ja sukupuolikeskustelut yhdistävät niitä.