fbpx
GAMEPIT LOGO

Jamk Esports at Digi & Game Center

Elektroninen urheilu on kilpaurheilua, jossa hyödynnetään tietotekniikkaa. E-urheilua voidaan harrastaa niin joukkue- kuin yksilömuodossakin pelistä ja pelimuodosta riippuen. Tavallisimmin elektronisen urheilun pelit ovat tietokoneelle tai konsolille tarkoitettuja viihdepelejä.

 

Liity mukaan seuraamaan GamePit somekanavia ja Discord –kanavaa. Tiedotamme niiden välityksellä tulevista tapahtumista, valmennuksista ja kampanjoista!

JAMK on perustanut vuonna 2019 Keski-Suomen liiton rahoittaman eLämää -hankkeen myötä Jyväskylään e-urheilun valmennuskeskuksen – GamePitin. Hankkeen innoittamana Jamk halusi perustaa myös oman palvelumyyntiin keskittyvän GamePit Pro -tilan Rajakadun kampuksen yhteyteen, jota voi halutessaan varata yksityis- tai kokouskäyttöön.

 JAMKin uusi valmennustila GamePit Pro on palvelumyyntiin keskittyvä tila, joka on suunniteltu leiriytymiseen, sekä tiimien, yritysten ja yhteisöjen käyttöön. GamePit Pro on 12-konepaikkainen valmennustila, johon pääsee pelaamaan maksullisella tilavarauksella PEGI-ikärajojen puitteissa. Jamkin järjestämät viiden viikon valmennusjaksot ovat maksuttomia ja niihin järjestetään erillinen ilmoittautuminen pari viikkoa ennen valmennuksen alkua.

E-urheilun suosio niin ammattimaisena lajina kuin harrastuksenakin on lisääntynyt 2000-luvun alusta alkaen ja tavoittaa vuosi vuodelta enemmän katsojia ja harrastajia. Kiinnostusta e-urheiluun lisää esimerkiksi lajiin olennaisena osana liittyvien turnauksien suuret palkintopotit sekä viihdekulutuksen eri muodot (mm. tapahtumat, streamauspalvelut, tv-lähetykset).

Ammattimaisen pelaamisen kentän kehitystä auttaa mm. teknologian kehitys, sponsoritulojen, turnausten palkintopottien sekä organisaatioiden pelaajilleen maksamien palkkojen kasvu.

E-urheilun ammatillinen puoli koostuu pitkälti samoista asioista kuin perinteinen kilpaurheilu; ammattilaispelaajat, joukkueet, valmentajat, kommentaattorit ja sukupuolikeskustelut yhdistävät niitä.