Esports at Digi & Game Center

 

Mitä on e-urheilu?

Elektroninen urheilu (e-urheilu) on kilpaurheilua, jossa hyödynnetään tietotekniikkaa. E-urheilua voidaan harrastaa niin joukkue- kuin yksilömuodossakin pelistä ja pelimuodosta riippuen. Tavallisimmin elektronisen urheilun pelit ovat tietokoneelle tai konsolille tarkoitettuja viihdepelejä.

E-urheilun suosio niin ammattimaisena lajina kuin harrastuksenakin on lisääntynyt 2000-luvun alusta alkaen ja tavoittaa vuosi vuodelta enemmän katsojia ja harrastajia. Kiinnostusta e-urheiluun lisää esimerkiksi lajiin olennaisena osana liittyvien turnauksien suuret palkintopotit sekä viihdekulutuksen eri muodot (mm. tapahtumat, streamauspalvelut, tv-lähetykset).

Ammattimaisen pelaamisen kentän kehitystä auttaa mm. teknologian kehitys, sponsoritulojen, turnausten palkintopottien sekä organisaatioiden pelaajilleen maksamien palkkojen kasvu.

E-urheilun ammatillinen puoli koostuu pitkälti samoista asioista kuin perinteinen kilpaurheilu; ammattilaispelaajat, joukkueet, valmentajat, kommentaattorit ja sukupuolikeskustelut yhdistävät niitä.