fbpx

Digi & Game Center Blog Posts

Yritysesittely: Empires Not Vampires Entertainment

Kuvassa Tuomas Roininen
Tuomas Roininen, Empires Not Vampires:n liiketoiminnan kehitysjohtaja (CBDO) sekä mies Peliosuuskunta Expan takana

Digi & Game Centerin tiloissa toimii monenlaisia yrityksiä. Yritysten toimialat vaihtelevat suuresti ja joukossamme onkin todella laajasti osaajia. Osaamista löytyy esimerkiksi markkinoinnista, verkkosivujen tuotannosta, pelialasta, laajennetusta todellisuudesta (virtuaalitodellisuus, lisätty todellisuus ja tehostettu todellisuus), kuluttajaverkkokaupasta, e-urheilusta sekä luonnollisesti yrittäjyydestä.

 

 

Tässä blogisarjassa pureudumme näihin yrityksiin sekä toimialoihin hieman tarkemmin haastattelujen muodossa.

Seuraavaksi vuorossa on pelialan vankka ammattilainen ja edistäjä sekä rakkaan Peliosuuskunta Expan “alkuperäisistä pääperustajista”, Tuomas Roininen, joka työskentelee Empires Not Vampires Entertainmentin liiketoiminnan kehitysjohtaja.

 


Miten päädyit pelialalle?

?

Tykkäsin pelata muksuna. Synnyin Nintendon kultaiseen aikaan eli 80-luvun puolella ja pelien visuaalisuus sekä tuotanto kiinnostivat. Päädyin opiskelemaan Jyväskylän ammattikorkeakouluun ja myöhemmin tekemään opinnäytetyötä alalle. Kyseisen työn aiheena oli: “Suomalaisen peliteollisuuden viennin kehittäminen Japaniin”. Tein opparia kasaan Japanista käsin vuonna 2009, josta jäi käteen hyviä kontakteja. Japanin reissun jälkeen vuosina 2010-2011 työskentelin Jyväskylän yliopiston Agora Centerillä Arjen mobiilipalvelut-hankkeessa. Olin siellä tekemässä mobiilipelejä sekä -applikaatioita. 


Vuonna 2011 olin mukana erilaisissa indie-peliprojekteissa. Tästä pari vuotta myöhemmin (2013) tein Jyväskylän yliopistolla gradun aiheesta “The Quality of life in the Finnish game industry”. Syvemmin alalle olen sitten päätynyt mm. Add Inspiration-mobiilipeliyrityksessä toimimisen (vuonna 2011), Peliosuuskunta Expan perustamisen (vuonna 2012) ja IGDA Finland toiminnan myötä.

 

 

Mitä muuta olet tehnyt pelialalla työskentelyn lisäksi?

 

Olen ns. “Korruptoitunut humanisti”. Olen tehnyt graafisen puolen töitä, markkinointitöitä, ollut omaa yritystä, tehnyt startup-valmennusta, konsultointia, sekä koulutusta. Olen ollut mukana monissa erilaisissa hankkeissa.

 

 

Miten Digi & Game Center on hyödyttänyt teitä yrityksenä?

 

Olemme saaneet näkyvyyttä paikallisesti, rekrytointiin sekä harjoittelijoiden etsintään oppilaitosten edustajille ja opiskelijoille. Saamme hyvän jalansijan Jyväskylän alan verkostoihin.

 

Empires Not Vampires tekee web3-pohjaisia pelejä. Voitko avata asiasta tietämättömälle, mitä se käytännössä tarkoittaa?

 

Teemme lohkoketju-teknologiaan perustuvia pelejä. Valittuna ketjuna meillä on Avalanche. Peliämme pystyy pelaamaan useammalla alustalla niin mobiili- kuin web-selaimella.  Web 3.0:n ytimessä on avoimuus eli toiminta ilman keskitettyä tahoa, johon käyttäjien olisi luotettava. Web 3.0 -sovellukset rakennetaan pääosin avointa lähdekoodia käyttäen julkiseen lohkoketjuun, ja niiden toimintaa voi seurata kuka tahansa.

Kuvassa Empires Not Vampires:n kehittämä Paradise Tycoon-peli

 

 

Mikä on tarina Empires Not Vampires-nimen taustalla?

 

Tämä on varmaan meidän yleisin kysymys. Perustajat olivat tuumineet nimen leikkisyyttä ja kokeilleet erilaisia versioita ja tämä oli lopulta jäänyt mukavasti mieleen. Se on kiinnostava ja riittävän härö. Se jää askarruttamaan, joten jää siis paremmin mieleen. ”Ei imetä energiaa pelaajista, eikä tekijöistä pois”, vaan tehdään hyviä tuotteita porukalla.

 

Miten päädyitte tekemään lohkoketjuja hyödyntävän pelin (Paradise Tycoon)?

 

Olemme alunperin ns. “Free-to-play”-mallin mobiilipelien tekijä ja rupesimme kartoittamaan uusia mahdollisuuksia. Web3:n uudet mahdollisuudet toimivat myös visiomme kanssa saada meidän tulevia pelejä yhteen.

 

Miten näette lohkoketjuja hyödyntävien pelien tulevaisuudennäkymät?

 

Lohkoketju-pelit tulevat lisääntymään ja olemaan enemmän “mainstream” pelaajille sitä mukaa, kun ylipäätään web3 kehittyy muihinkin kuin pelialaan liittyen. Assettien omistaminen peleissä antaa pelaajille uuden mahdollisuuden myös pelistä luopuessaan muuttaa ne rahaksi. Ennen peliin kulutettiin aikaa ja rahaa, mutta lopettaessa et saa mitään itsellesi. Nyt kuitenkin siitä voi saada jotain itselleenkin.

Kuvassa Empires Not Vampires:n kehittämä Paradise Tycoon-web3 peli

 

 Suosittelisitteko toimistotilojen vuokraamista Digi & Game Centeristä? Jos kyllä, niin miksi?


Kyllä, ehdottomasti! Hyvä, rento verkosto ja mahdollisuus yhteistyöhön eri yritysten, sekä oppilaitosten edustajien kanssa. Toimistojen lisäksi uskomme myös mm. “Hot desk”-liikkuvan työn pisteiden olevan hyvä startti vaikka pienemmälle yritykselle kohteessa.

 

Oletteko tehneet jonkin toisen yrityksen kanssa yhteistyötä Digi & Game Centerillä? Jos olette, niin minkälaista?

 

Kyllä. Mm. Peliosuuskunta Expan ja Jamk- sekä JYU-oppilaitosten kanssa. Olemme lisäksi tilanneet 3D-logon ja tuotteita Hexgen Interactivelta. Monesti hyödyksi tulee käyttöön eri ihmisten verkostot ja introt.

 

Käy kurkkaamassa uusimman pelimme somet seuraavista linkeistä: Twitter, TikTok, Telegram ja Facebook.

 

Lisäksi myös yrityksemme omat somet: Twitter, Facebook, LinkedIn ja YouTube

 

Empires Not Vampires Entertainment 
  • Peliyritys Oulusta, perustettu vuonna 2017
  • Uusin peli hyödyntää Web 3.0:aa
  • Pääkonttori sijaitsee Oulussa ja sivukonttori Jyväskylässä Digi & Game Centerissä vuodesta 2023 lähtien
  • Työntekijöitä: 13
Paradise Tycoon
  • Yrityksen uusin peli
  • Hyödyntää blockchain (lohkoketju)-teknologiaa

Learn more about Empires Not Vampires

 

https://empires.games/

 

Learn more about Paradise Tycoon

https://paradisetycoon.com/

Learn all about Game Business Co-operative Expa:

https://expa.fi/

 

Share: