fbpx

Digi & Game Center Blog Posts

Vieraskynästä: Yhteisöllistä toimintaa digi- ja pelialan edistämiseksi

NiceICT event image

Nice ICT Jyväskylän kevään 2020 viimeinen tapahtuma järjestettiin virtuaalisesti 19.5. Etävierailun kohteena oli Jyväskylän Digi & Game Center. Tapahtumassa saimme kuulla ensin yleiskatsauksen DGC:n toiminnan taustoista. Tämän jälkeen pääsimme tutustumaan tarkemmin pariin DGC:n yhteydessä toimivaan yritykseen.

 

Mistä DGC:ssä on kyse?

Onko se joku pelijuttu? No ei pelkästään, vaikka eSportsiakin toimintaan kuuluu. Mutta kuten jo vihjasin, kokonaisuuteen liittyy myös erilaisia yrityksiä sekä muita digialan toimijoita. Tarkemmin ajatellen kyseessä on kokonainen ekosysteemi ja toimijoiden verkosto, joka antaa esimerkiksi yritystoiminnalle hyvän pohjan kasvaa ja kehittyä. DGC:n taustalla tällä hetkellä on muun muassa EU-rahoitusta, Keski-Suomen Liitto, JAMK, Business Jyväskylä, Fingersoft sekä Peliosuuskunta Expa. 

Esimerkkejä koko palveluvalikoimasta

 

  • Tapahtumatuotanto (erikokoiset pelitapahtumat, bizdev, työpajat, seminaarit, webinaarit, hackathonit)
  • Game Business konsultointi
  • Pelillistämiseen liittyvä konsultointi
  • eSport konsultointi
  • AR/VR/XR konsultointi
  • PR ja markkinointipalvelut
  • Rekrytointipalvelu
  • Tilavuokraus ja neuvottelutilat tapahtumiin, koulutuksiin, eSporttiin. Lisäksi hot desks, fixed desks..

Mukana on monenlaisia yrityksiä pelinkehityksen, kulttuurin, mainonnan sekä erilaisia digitaalista toimintaa edistäviä tahoja. Toiminnan laajuus yllätti meidät kuulijat täysin! DGC tarjoaa yrityksille mahtavan kumppaniverkoston, tiloja, koulutuksia sekä muuta toimintaa ja näin mukana olevat tahot saavat uusia mahdollisuuksia, kasvua, synergiaa sekä vaikkapa sparrausta arkipäivän ongelmiinsa. Yrittäjien keskuudessa vallitsikin valloittava huumorilla höystetty yhteishenki!

 

 

Erilaisia yrittäjiä

Saimme kuulla tarkemmat esittelyt kolmelta mukana olevalta yrittäjältä: Heidi Säntti (Family Creatives), Teemu Ollilainen (WeSolve Oy) sekä Suvi Liukkonen (W1llou Agency).

 

Heidi pyörittää mainostoimistoa, jossa hänen lisäkseen on mukana myös hänen sisaruksiaan. Heidän palveluitaan ovat erilaiset graafiset työt kuten logot ja ulkoasut, kuvitukset, sarjakuvat sekä animaatiot.

 

Teemulla on tulessa useampikin rauta ja hänellä on rautainen kokemus erilaisista ICT-alan kehitysprojekteista. Yritys tarjoaa digitaalisia työkaluja liiketoiminnan kehittämiseen. Ratkaisut liittyvät nouseviin teknologioihin, esimerkiksi AR/XR/3D-tuotantoon ja 360° kuvauksiin.

 

W1llow Agencyn Suvi edustaa useita suomalaisia taiteilijoita, kuten sarjakuvapiirtäjä Milla Paloniemeä (esim. Kiroileva siili). Lisäksi hän toimii esimerkiksi tapahtumatuotannon parissa.

 

 

Monipuolisuus yllätti

Nice ICT:n tapahtumissa aiemminkin aktiivisesti käynyt Enni Stylman Jyväskylän yliopistolta kertoo, että DGC:n monialaisuus yllätti positiivisesti. Oli mukavaa, että tapahtumassa oli esittäytymässä monenlaisia toimijoita eikä pelkästään it-alan yrittäjiä. DGC on hyvä esimerkki siitä, kuinka myös it-alan toimijat voivat hyötyä monialaisesta työyhteisöstä ja verkostoitumisesta Enni kommentoi.

 

 

Toivotaan, että voimme järjestää virtuaalisen vierailun lisäksi myöhemmin Nice ICT -tapahtuman ihan paikan päälle, vaikkapa eSportsin merkeissä. Tätä odotellessa tiloihin pääsee jo tutustumaan Wesolven tuottaman 360° mallin avulla.

 

Ilona Lapinkylä


Vieraskynä:
Competence & Culture Specialist Ilona Lapinkylä työskentelee Cinia Oy:n ohjelmistoliiketoiminnan rekrytoinnin sekä osaamisen kehittämisen parissa. Vapaa-ajallaan hän toimii TIVIA Keski-Suomen hallituksessa sekä vetää Nice ICT Jyväskylä -verkostoa

NiceICT-logo
Share: